Tin Can Bay - 24 en 25 juli
25 juli 2024 - Tin Can Bay, Australië
Onze roadtrip is begonnen! We laten Brisbane achter ons en rijden komende weken noordwaarts langs de kust van Queensland.
Op weg naar Tin Can Bay maken we een stop in Noosa Heads. We wandelen door het kleine centrum en halen wat te eten voor onderweg.
We vervolgen onze reis en zijn rond 15.00 uur op onze bestemming.
We slapen komende twee nachten in een mooi motel. Qua hygiëne scoort het alleen al een stuk hoger dan ons appartement in Brisbane. Het motel ligt in een prachtig parkje met veel palmbomen. In de bomen zitten o.a. Lorikeets en Kookaburra's die een boel geluid maken. Los van de vogelgeluiden is het hier heerlijk stil. Daar waren we aan toe. We doen de rest van de dag dan ook lekker rustig aan. Gewoon genieten. 's Avonds spelen we een spelletje en gaan we op tijd slapen, want de wekker gaat morgenochtend heel vroeg voor onze volgende activiteit.
Om 6.50 uur staan we bij Barnacles Dolphin Centre om dolfijnen te spotten en hopelijk een visje aan ze te voeren. Ze komen elke ochtend tussen 7.00 uur en 8.00 uur, vanaf zee, de baai binnen zwemmen. Tegen achten komen er twee dolfijnen aan: een moeder en een baby. De moeder 'Ella' gaat er voor liggen en we kunnen haar voeren. Het kleintje is wat verlegen en blijft wat rondzwemmen. Na een poosje komt er een derde dolfijn aanzwemmen: een mannetje. We blijven nog een tijdje naar ze kijken en rijden dan terug naar het motel. Ferry gaat een rondje hardlopen en de kinderen en ik gaan even douchen en chillen. Het was echt vroeg vanochtend!
In de middag rijden we langs een park waar sporttoestellen staan. Marijn, Jade en Ferry leven zich hier even op uit, terwijl ik er heerlijk bij ga zitten.
Na het 'sporten' rijden we naar Rainbow Beach. Dit is een gezellig kustplaatsje die zijn naam dankt aan de meerkleurige zandduinen. We lopen via de Rainbowtrap naar het prachtige brede strand. Daar lopen we tot we zicht hebben op de (met een beetje fantasie) gekleurde zandduinen.
Terug in het centrum gaan we heerlijk uit eten bij The Deck at Sea Salt, waar ze met alle dieetwensen rekening kunnen houden. Zo fijn!
Wanneer we bijna bij het motel terug zijn, besluit ik dat het tijd wordt dat ik ook eens achter het stuur kruip. In dit rustige wijkje durf ik een eerste rijles links rijden wel aan. Lastig dat de ruitenwissers en de richtingaanwijzer ook omgedraaid zitten. Je kunt wel raden wat er bij iedere afslag gebeurt 😉. Morgen oefen ik wel weer even, maar nog niet op de grote weg. Ferry mag dus morgen de rit naar Hervey Bay (onze volgende locatie) maken.

Super leuk om te lezen! Veel plezier samen.